به گزارش خبرگزاری مهر، زائران بعدازظهر فردا (یکشنبه، 21 مهرماه) برابر با هشتم ذیالحجه، پس از محرم شدن، مکه را ترک و به سمت صحرای عرفات حرکت میکنند.
زائران تا غروب دوشنبه (22 مهرماه، نهم ذیالحجه) در عرفات میمانند، در روز به ذکر و دعا میگذرد، در پای کوه جبلالرحمه، همانجایی که امام حسین (ع) دعای عرفه را خواند. بیشتر مسلمانان در کنار همین کوه، روز عرفه را پشت سر میگذارند. ایرانیها در صبح آن روز، مراسم برائت از مشرکان را برگزار میکنند و بعدازظهر هم همراه با دیگر زائران، دعای عرفه میخوانند.
زائران غروب همان روز، عرفات را به قصد مشعرالحرام ترک میکنند و شب تا سحر در این صحرا میمانند و سپس به منا میروند تا سه روز در این سرزمین وقوف کنند.
رمی جمرات (پرتاب سنگ به نماد سهگانهی شیطان) از صبح روز سهشنبه (23 مهرماه) بهمدت سه روز انجام میشود. روز دوم بیتوته (دهم ذیالحجه) عید قربان خواهد بود که زائران پس از رمی جمرات و قربانی کردن، حلق و تقصیر (تراشیدن سر و چیدن ناخنها) میکنند. رمی جمره تا فردای آن روز ادامه خواهد داشت.
زائران در ظهر سومین روز وقوف، پنجشنبه (25 مهرماه) این سرزمین را ترک میکنند تا بار دیگر به مکه بروند و اعمال را با طواف خانهی خدا، نماز و سعی صفا و مروه، کامل کنند و از احرام خارج و سرانجام حاجی شوند.
نظر شما